Stavanger: 51 57 10 50
Trondheim: 73 57 10 00
Hamar: 62 55 08 10
Haugesund: 95 42 91 61

Aktuelt

Euro Stage III/IV
Nye krav til trucken du skal kjøpe !

Har du sjekket at gaffeltrucken du skal kjøpe, møter de nye bestemmelsene for avgassutslipp ? Alle dieseltrucker med motor over 36 kw produsert etter 2014 skal møte minimum Euro III B kravet.Dette betyr enkelt og greit at motoren har turbo, intercooler, common rail system + eksosrensesystem som tar hånd om hydrokarboner og partikler.

Skal du kjøpe en truck med motor større enn 55kw, så må den møte kravene til Euro 4. Dette betyr at motoren har turbo, intercooler, common rail system + eksosrensesystem som tar hånd om hydrokarboner, partikler og NOX. 

Hvis trucken ikke er utstyrt med en slik motor, så møter den ikke kravene i maskindirektivet og kravene for CE merking. Den er da heller ikke lovlig å omsette i Europa og Norge.

Det betyr at den heller ikke møter kravene til årlig sikkerhetskontroll og at den derfor ikke kan benyttes lovlig i kommersiell virksomhet. 

Du bør være klar over at mange produsenter leverer trucker med nedgraderte motorer. Dette betyr lav effektivitet og store utslipp. Euro 3A motorer har ingen avgassrensing i det hele tatt.

 

 

Publisert 06.10.2015 Skriv ut artikkelen Bookmark and Share

Reporter :  editor
Source : 


  • x